Alle columnberichten

Gert@letiek enzo – afl. 305 – TV en CD

20-05-2015 23:00

Straks neuzel ik wat over onze mooie atletieksport, maar eerst even wat anders. Veel mensen hebben het niet meer zo op de tv-programma's die NPO, RTL, SBS enzovoorts dagelijks uitzenden. Toegegeven, er is veel pulp. Toch zet ik elke week, nadat de tv-gids bij mij in de bus gegleden is, een serie kruisjes naast programma's die ik niet missen wil. Bij de diverse nieuws- en sportjournaals doe ik dat niet, dat zie ik elke dag. Deze week zette ik wat minder kruisjes, want de tv wordt beheerst door hert Eurovisie Songfestival, en daar heb ik niets mee.
Toch heb ik dinsdagavond een kwartiertje gekeken. Ik wilde Trijntje Oosterhuis zien, want ik kende het liedje dat ze zong, helemaal niet. Nou, het was gewoon niks. Trijntje heeft een goede stem, maar het liedje was nietszeggend en haalde terecht de finale niet. En waarom had ze die rare kleding aan? Ik dacht eerst dat ze meedeed aan het E.K. Zaklopen! Toen ik daarna ook nog de Finse inzending had bekeken, van een band die bestaat uit vier verstandelijk gehandicapte mannen, heb ik de tv maar uitgezet. De andere halve finale en de finale zijn aan mij echt niet besteed. Ik kan niet tegen die flitsende belichting, wilde regisseurs en op patriottische wijze vaandelzwaaiende fans in de zaal.


Gelukkig was er vanaf elf uur 's avonds een prachtige documentaire te zien over Scientology, een zich “kerk” noemende sekte van malloten die op slinkse wijze mensen met te weinig zelfvertrouwen binnenhalen en hen vervolgens hersenspoelen en hen voor luttele euro's per dag aan het werk zetten. Dat soort programma's maken je bewust van de stupiditeit van een groot aantal medemensen en van de machtswellust van een grote groep anderen. Je kunt maar beter in jezelf geloven dan in L. Ron Hubbard, de dominee, de paus of welke heilige dan ook. 


Afgelopen zaterdag deed ik een dagje Hamburg. Leuke stad om een dag naar toe te gaan, en met drie uur rijden nog net te doen. Op weg daarheen stapte ik binnen bij een van mijn favoriete cd-winkels, Hot Shot in Bremen. Goh, wat was het druk! Hoe dat kwam? Nou, ik viel met m'n neus in de boter: just die dag kostten alle cd's en dvd's de helft van de prijs. Ja, zomaar! Ook de allernieuwste exemplaren! Op zo'n dag verdien je toch niets als winkelier? Ik ging na een uur met een flinke stapel naar de lange rij voor de kassa. Ik had voor 150 euro aan muziek ingeslagen en hoefde slechts 75 euro te betalen. Blij stapte ik in de auto, richting Hamburg, en werd bij het verlaten van Bremen geflitst. Helaas reed ik zo'n 15 km/u te snel. Tja, daar gaat je 75 euro winst. Dan nog een tip: de beste hamburgers eet je in Hamburg, bij Currypapa aan de Mönckebergstrasse. Probeer het maar eens. Niet goedkoop, wel lekker!


Is er eigenlijk niet nieuws uit de atletiek? Nou ja, de baanwedstrijden zijn begonnen, de wegwedstrijden gaan altijd door, en ook de verschillende competities zijn weer bezig. Zit er voor senioren en/of jeugd nog een finale en/of promotie in? Via enig zoeken in de nieuwsbrief komen we daar wel achter. Ik hou dat niet meer bij. De seniorenteams van Groningen Atletiek stellen me namelijk al enige jaren teleur. Hopelijk gaat het dit jaar beter. Dat moet je toch verwachten van de grootste club van het noorden, met zijn 750 leden!


En is er eigenlijk nog nieuws van het bestuursfront? Zijn er al nieuwe bestuurs- en commissieleden, of glijdt onze club qua bemensing steeds verder naar de afgrond? Of zijn er zoveel kandidaten dat twee halve finales en een finale moeten uitmaken wie er op het pluche mag gaan zitten? Tja, was het maar zo.....


tot volgende week,


Gert van Akkeren


Groningen Atletiek op
facebook

Locatie

Runnersworld

Runnersworld Groningen

DAKA

DAKA
© Copyright 2018 - Groningen Atletiek