Framerunning

Framerunning

 

Framerunning bij Groningen Atletiek

 

Wat is het?

 

Een Framerunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur.
Framerunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een Framerunner op de atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De Framerunner is eigenlijk een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.
Framerunning wordt steeds populairder en de vraag neemt toe. Daarom is Groningen Atletiek in samenwerking met het UMCG in 2020 met deze tak van sport begonnen.


Doelgroep

Kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking die moeite hebben met lopen en rennen en voldoende motorische mogelijkheden hebben om zich voort te bewegen in een Framerunner.

Er zijn 2 Framerunninggroepen bij Groningen Atletiek: 
  • Een kinder/jongeren groep met belevingsnivo 6-14 jaar (F). Trainingstijd van 17.00-18.00 uur. 
  • Een jongeren/jong volwassenen groep 15-30 jaar (M). Trainingstijd 18.15-19.15 uur. 
Ongeveer 15-20 min. voor de trainingstijd starten we met het op de frames gaan. 

 

Proeftrainingen

Je mag 3x een training gratis meedoen om te kijken of Framerunning iets voor je is.

De trainingstijd voor de Framerunningatleten (F) is op woensdag van 17.00-18.00 uur. Meestal rond 16.40 beginnen we met het in de Framerunners gaan.

Voor de eerste periode lenen we een framerunner voor je binnen de uitleenpoule. Hiervoor dus nodig om een passing te regelen voor een geschikte maat. Als er een geschikte maat voor je beschikbaar is kan je starten met de proeftrainingen. Helm: tijdens de training is het dragen van een helm verplicht. Voor de trainingen hebben wij helmen in bruikleen. Een eigen helm van thuis mag ook en is natuurlijk ook erg Chill!

 

Kleding advies: passende fietsbroek (geen onderbroek eronder / gaat schuren), sportschoenen en sportkleding verder. Afhankelijk vh weer passende kleding.

Na deze proeftrainingen kan je besluiten om lid te worden.

 

Lidmaatschap

Ben je enthousiast en wil je verder met Framerunning bij Groningen Atletiek, dan meld je je aan als lid in de categorie Framerunning. Voor info over lidmaatschap bij Groningen Atletiek en contributie; zie site van Groningen Atletiek.

https://www.groningenatletiek.nl/contributie

Wedstrijdlicentie is nog niet nodig. Alleen als je extern met wedstrijden mee gaat doen.

Als je lid wordt, is het de bedoeling dat er een eigen framerunner voor je aangevraagd gaat worden. De reden is dat het fijn is om met eigen materiaal te trainen. Ook is het fijn dat je dan bij wedstrijden, externe evenementen of thuis je eigen Framerunner kan gebruiken. Er is beperkt plek op ons park. Het is de bedoeling dat je zelf je eigen framerunner mee heen/terug neemt. Indien dit niet mogelijk is, kan hij in overleg op het park blijven. Iedereen blijft zelf verantwoordelijk voor zijn eigen framerunner ook als hij op het park blijft (dus zet hem na de training goed op slot).

 

Aanvragen eigen framerunner.

De aanvraag van de Framerunner gaat via de WMO (sportvoorziening) of PGB. Dit is de route die nu meestal gebruikt wordt t/m 18 jaar. Hiervoor heb je een offerte nodig van Rollick en een bewijs van een arts of Ft waarin de reden staat waarom je niet gewoon kan rennen (mag ook oudere brief zijn waar dit uit blijkt). Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je lid bent van een atletiekvereniging (om te bevestigen dat het om een sportvoorziening gaat). Samen met de offerte, bewijs lidmaatschap en brief waarin je aantoont dat je niet gewoon kunt rennen vraag je de Framerunner aan als SPORTVOORZIENING!
 

Wil je hem zelf aanschaffen (zelf of bijv. via een sponsor) dan kan dat natuurlijk ook . De Framerunners kosten gemiddeld tussen de 2100 en 2500 euro. Heb je vragen over de aanvraag, laat het ons weten dan helpen we je hierbij.

 

Voor meer info over Framerunning zie site van
 

www.framerunning.nl
 

 

Mochten er nog vragen zijn dan horen we ze graag.

 

Sportieve groet van Juliëtte Woltjer en Ellen Boersma trainsters Framerunning Groningen Atletiek.

email: framerunning@groningenatletiek.nl

Download hier de agenda voor 2024.

Terug naar boven