Nieuws

Nieuws vanuit het bestuur

30 november 2018
Een update van het bestuur over de gestopte topatleten Rutger Smith en Giovanni Codrington, de ledenvergadering, het bestuur, de kleedkamers, de indoortrainingsaccomodatie, team4mijl,  de nieuwjaarsreceptie en de stadsparklopen!

Rutger en Giovanni
Rutger Smith, wie kent hem niet. Een imposante atletiek carrière van een letterlijk en figuurlijk groot man! Maar aan die carrière is nu een einde gekomen. Hoeveel tegenslag hij ook heeft gehad, altijd kwam hij weer terug. En hoe! Altijd ‘clean’ gebleven in tegenstelling tot een aantal anderen hetgeen Rutger zeer belangrijke klasseringen heeft gescheeld. Rutger is als pupil lid geworden van ARGO’77 en is altijd lid gebleven, ook bij Groningen Atletiek. Hij kon alles, maar uiteindelijk specialiseerde hij zich in kogelstoten en discuswerpen. Wij wensen hem in zijn nieuwe functie bij de Vlaamse Atletiek Liga alle succes. Rutger, heel erg bedankt voor alles wat je atletiek minnend Nederland en vooral onze vereniging hebt gegeven. En we zien elkaar vast weer!

Giovanni Codrington, topsprinter. Giovanni werd ontdekt bij een schoolwedstrijd. Tsjonge, wat kon hij sprinten. En hij ontwikkelde zich tot een van de beste sprinters die Nederland heeft gehad. Hij deed mee met grote wedstrijden en was een belangrijke pion in Nederlandse 4x100 mannenteams. Helaas moet hij nu stoppen omdat telkens terugkerende blessures hem beletten om op topniveau te trainen en aan wedstrijden deel te nemen.  Giovanni is ook altijd lid gebleven.  Ik zeg hetzelfde als bij Rutger: Heel erg bedankt voor alles wat je atletiek minnend Nederland en vooral onze vereniging hebt gegeven. En we zien elkaar vast weer!
 
2 toppers, 2 carrières, 2 prima kerels, 2 mannen om trots op te zijn! Thks!
 
De ledenvergadering
De ledenvergadering van 15 november was de eerste najaarsvergadering na de wijziging van de statuten. Tijdens deze vergadering moeten de begroting en de jaarplannen worden goedgekeurd. Eerder vond deze besluitvorming plaats in de loop van het al begonnen jaar. Dat vonden we geen goede gang van zaken, vandaar. De jaarplannen van bestuur en commissies werden akkoord bevonden. Ook de begroting, inclusief de noodzakelijke contributieverhoging van 1 euro per maand werd goedgekeurd.  Helaas werd de vacature voorzitter niet ingevuld, wel werd Wim Saaltink benoemd als bestuurslid. Mogelijk dat hij in de voorjaarsvergadering het voorzitterschap op zich kan en wil nemen.  Statutair moet in de eerste vergadering van het bestuur na de LV de bestuurstaken verdeeld worden.
 
Bestuur
Bij bestuursbesluit blijft Martijn Nijenhuis de secretaris van Groningen Atletiek. Harmen Gelling blijft penningmeester en Yda van der Schilt 2e penningmeester. Het voorzitterschap is vacant. Tom van Otterloo en Bauke Seldentuis (tevens bestuurslid namens de ECW) blijven bestuurslid en blijven zorgdragen voor de voortgang in het bestuur en de vereniging. Luc Veenstra blijft bestuurslid namens de TCB, Arnold Spanninga namens de TCW en Aron Hemel namens de ECB.
 
Kleedkamers
Zoals het nu lijkt kunnen we op 7 januari 2019 weer gebruik maken van de kleedkamers onder de tribune. Aan een lange periode met ongemak komt dan een einde. We moeten wel een kleine slag om de arm houden want er kunnen immers beren op de weg verschijnen waardoor er uitstel moet volgen. Maar daar gaan we niet van uit!
 
De indoortrainingsaccommodatie    
Iedereen weet inmiddels dat we samen met partners drukdoende zijn een trainingsaccommodatie op poten te zetten. We hebben grootse plannen. Deze zijn ingediend bij de gemeente. We wachten, nu alweer wat langere tijd, op een reactie. Natuurlijk: gemeenteraadsverkiezingen, nieuwe raad, nieuw college, etc, alles speelt een rol.  Geduld is een schone zaak. Daar komt nog bij dat, voordat we de eerste paal slaan, een aantal jaren verder zullen zijn. Laat ook duidelijk zijn dat het een multifunctionele accommodatie zal worden, waar wij niet alleen, maar ook anderen gebruik van zullen maken. Het wordt dus wel wat anders dan de “inloop kantine, krachthonk accommodatie” die we nu hebben. Er zullen andere regels zijn. Wordt vervolgd!
 
Over team 4 mijl  
Kortgeleden hebben we overleg gehad met het bestuur van Stichting Team Grunning, kortweg: Team 4 mijl. Een goed en nuttig overleg.  De team 4 mijl leden worden na een half jaar allen wedstrijdlid van GA, behalve zij die niet in de gemeente Groningen wonen.  De banden tussen GA en Team 4 mijl zijn sterk en dat willen we ook zo houden, liefst versterken! Toch bestaat er zo her en der nog een verkeerde beeldvorming over team 4 mijl.   
Zoals:
  • “4 mijl trainers zijn geen trainers van GA”.  Alle trainers van Team 4 mijl (behalve de krachttrainer) zijn lid van GA.  Alle 4 mijl atleten zijn lid van GA, dus zijn alle trainers ook trainer van GA. De trainers van team 4 mijl willen graag samenwerken met de andere trainers van GA.
  • “Ze doen nooit wat terug”. De vraag is natuurlijk: Hoe kunnen we elkaar versterken. Trainers en atleten van team 4 mijl zijn altijd bereid te ondersteunen. Maar ze moeten wel geïnformeerd/gevraagd worden. Een schone taak voor TCB/TCW  en TC. Uitdaging!
  • “Trainers van 4 mijl worden dik betaald”. Het tegendeel is waar!!
De atleten van Team 4 mijl rijgen al jaren successen aan elkaar. Dat straalt ook af op Groningen Atletiek. Wij zijn daar heel blij mee en hopen dat het alleen maar beter gaat worden!
 
Nieuwjaarsreceptie
De nieuwjaarsreceptie is donderdag 10 januari 2019! In de agenda noteren!! Meer informatie elders in deze nieuwsbrief en zeker ook in de nieuwsbrief begin januari!
 
Stadsparklopen
 De eerste van de serie hebben we alweer gehad. Ruim 100 deelnemers bevolkten het nieuwe parcours in het Stadspark. De ronde was aan de korte kant, dan gaan we de volgende lopen corrigeren. Voor het eerst deden ook de Groningen Atletiek kinderen mee aan een 1000m. Het was een klein groepje (6 deelnemers) maar het is nog maar het begin. We verwachten de volgende keren een grotere opkomst, te meer omdat we in de mailing ook de kinderen uitnodigen waarvan de papa s en de mama s en de opa s en de oma s aan de SPL mee doen. Data allemaal zondagen: 16 december, 20 januari en 17 februari. De start is om 10.05 uur voor de 4-7-10-13-16 km en voor de pupillen iets later. Aanmelden en verzamelen in het clubhuis. Om 9.15 uur is de inschrijving geopend

 
Helaas ontvingen wij vandaag een erg triest bericht. Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Corona update

09 mei 2020
Beste atleten,   Wat een fijn bericht kwam er afgelopen week uit de persconferentie! Vanaf 11 mei mogen alle buitensport… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
In deze bijzondere tijd is het fijn dat er weer een stapje richting normaal gedaan kan worden. Om de versoepelende maatregelen goed in… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Begin trainingen

29 april 2020
Afgelopen week is er door verschillende mensen hard gewerkt om de trainingen weer te kunnen hervatten. Voordat we weer van start gaan… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
14-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven