Nieuws

Trainingskamp Roden

31 maart 2019
www.groningenatletiek.nl

In het  weekend van 22 t/m 24 maart  heeft afd. Roden een geslaagd trainingskamp gehad op Schiermonnikoog. Met alle atleten van Mini pupil tot A junior trainen en genieten van het eiland en het weer.

Vrijdagavond met de grootste groep naar het eiland, zaterdag kwamen de atleten die 1 nachtje bleven slapen en de atleten die een dagje kwamen.

Een geslaagd kamp, hieronder kun je het verslag van Rikjan Bathoorn lezen. 

 

 


Ik was vorige weekend met Groningen Atletiek afdeling Roden op kamp. We gingen naar Schiermonnikoog en we verbleven op kampeerboerderij 'De Kooiplaats'. 

Vrijdag:
We vertrokken om 5 uur vanuit Roden en Tolbert om de boot van half 7 te nemen naar het eiland. Toen we vlak bij Lauwersoog waren, reden we de mist in. Dat was erg jammer want nu konden we op de boot niets zien door de mist. We kwamen rond half 8 aan op de kampeerboerderij 'De Kooiplaats'. Eerst de spullen naar de kamer brengen en de bedden opmaken. Toen klaar maken voor het avond spel. Na het avond spel nog soep en hop naar de kamer waar we sliepen. Nog wat praten met ze allen en onder de wol.


Zaterdag: 
Om 9 uur ontbijten met z’n allen. Even voor 11 begon de eerste training (zie de foto’s); we gingen naar een bunker die op ongeveer 2 km van de kampeerboerderij is. Daar vond het hoofdprogramma van de training plaats. Namelijk de heuvel op hardlopen op een goed tempo dan beneden 1 oefening doen. Dit deden we 2 keer per set. We hebben 3 keer een set gedaan met verschillende oefeningen. Toen vanaf de bunker naar het strand even de zee aanraken en weer terug naar de kampeerboerderij voor het middag eten om 12 uur. Toen we weer terug waren bij de kampeerboerderij stond de teller op 8,73km; een mooie afstand. Na het middag eten even tijd voor jezelf. Om 2/3 uur een gezamenlijke spel met alle groepen; iets met 88 opdrachten. Even tijd om op te frissen. Rond 6 uur avond eten. Even tijd voor je zelf. Om half 8 begon de bonte avond en deze was rond kwart over 9 klaar. Daarna heerlijke avond mee zingen op onze kamer daarna nog even praten over van alles en nog wat en dan voor kamp doen vroeg onder de wol.


Zondag: 
We werden we rond half 9 gewekt door een van de jongere groepen. Om 9 uur ontbijten. Om 10 over 10 begon de training. We gingen naar het strand om daar het hoofdprogramma te doen. Het bestond uit een strand/dustandaining. Daarna nog even rugby tegen de achter kant van een duin op omhoog. Toen nog even met 4 ander 2x de zee in gedoken en weer terug naar de kampeerboerderij voor het middag eten om 12 uur. Na het eten je spullen inpakken en de kamer opruimen. Nog een eindspel met alle groepen. Namelijk een combi van levend stratego en capture the flag. Daarna naar de haven om de boot van 4 uur te nemen weer terug naar Lauwersoog. Rond kwart over 5 in de auto om weer richting huis te gaan. Ik was zelf rond 20 over 6 weer thuis.
Ik zelf heb het erg naar mijn zin gehad op kamp en erg genoten van de activiteiten. 
Kortom een weekend om niet snel te vergeten.


 
Helaas ontvingen wij vandaag een erg triest bericht. Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Corona update

09 mei 2020
Beste atleten,   Wat een fijn bericht kwam er afgelopen week uit de persconferentie! Vanaf 11 mei mogen alle buitensport… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
In deze bijzondere tijd is het fijn dat er weer een stapje richting normaal gedaan kan worden. Om de versoepelende maatregelen goed in… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Begin trainingen

29 april 2020
Afgelopen week is er door verschillende mensen hard gewerkt om de trainingen weer te kunnen hervatten. Voordat we weer van start gaan… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
14-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven