Nieuws

Een loopvriend is niet meer

21 april 2018

In Memoriam

Ben Keuter

1948-2018

Met ongeloof, verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze sportvriend Ben Keuter.

Een geliefd sportvriend, die er altijd was voor zijn lopers, is er niet meer.

Ben was duidelijk in zijn mening en opvattingen, maar altijd met respect voor de ander. Als geen ander was hij in staat, daar waar het nodig was, met een duidelijke mening de ander op zijn of haar gemak te stellen en zo probeerde de spanning te doorbreken.

Onze vereniging, waar hij al enige tijd weg was, heeft hem gekend als een bevlogen Runner. Hardlopen gaf hem passie. Hij was er altijd, gaf niet op, want hij zou de eindstreep halen. Een “Primus inter Pares”, een runner onder zijn gelijken, zijn loopvrienden.

Als loopvriend was hij voor velen een klankbord. Ben deed dat vanuit diepe overtuiging, dat zijn loopvrienden daar ook gebaat bij waren. Nooit te beroerd om samen te trainen en wedstrijden te lopen.

Ben raakte in “blessuretijd” maar bleef nog lange tijd actief voor zijn club, dat hem zoveel vreugde in het leven verschafte. Om zich nog een beetje onder zijn loopvrienden te kunnen begeven werd het hardlopen ingeruild voor gewoon lopen. Maar zijn runnersmentaliteit bleef, Iets om zich nog een beetje onder zijn hard lopende vrienden te kunnen begeven, moest hij dit van de zijkant waarnemen. Het was immers zijn onverzettelijkheid, zijn betrokkenheid.


Niet alleen het hardlopen had z’n aandacht er was ook regelmatig even tijd voor andere dingen tijdens het hardlopen, daar hadden we het dan even over. We kwamen nogal eens wat tegen onderweg, daar raak je immers zomaar niet over uit gepraat. Met hem verliezen we een flamboyant, maar vooral een heel goed mens. Wij zijn enorm veel dank aan Ben verschuldigd voor al zijn inzet en inspanningen voor zowel zijn loopvrienden als ook voor onze vereniging. Een bevlogen runnen die dicht bij ons stond. Wij zullen ons zijn positiviteit, tomeloze inzet en warme persoonlijkheid blijven herinneren.

Wij wensen de familie van Ben veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.Bestuur en leden van Groningen Atletiek.


 

De crematie is op maandag 23 april om 12.00 uur in crematorium “Stilleweer”, Stilleweersterweg 1, 9902 BX Appingedam.

Correspondentieadres: Mulderspark 7, 9351 NR Leek. 
Morgenavond vindt de ALV plaats. Vanaf 19.00u worden de prestatieprijzen van afgelopen jaar uitgereikt en vervolgens zal om 20.30u de… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
Op woensdagavond 20 november organiseert de medische commissie een avond over eerste hulp bij sportongevallen: verstuikte enkel,… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
Na de herfstvakantie start voor de baanatletiek het nieuwe seizoen. Atleten schuiven een trainingsgroep door. Sommige atleten worden… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
In samenwerking met de RTC / GA meerkamp groep heeft de Dutch High Jump Foundation North Vrijdag 18 Okt  een testdag georganiseerd… Meer >
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
14-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven