Nieuws

Vanuit het bestuur

01 januari 2019
www.groningenatletiek.nl

2019

In de allereerste plaats: Voor allen een heel gelukkig, gezond en sportief nieuwjaar gewenst.

Op donderdag 10 januari 2019; Nieuwjaarsreceptie! Vanaf 20.00 uur is iedereen van harte welkom! Wij hopen op een volle kantine!

 

Dit is de eerste nieuwsbrief van het jaar 2019.

Een goed moment om de vele vrijwilligers van Groningen Atletiek te danken voor hun hulp bij van alles en nog wat waar de vereniging mee bezig is.  Zij maken het mogelijk dat we doen waar we als vereniging voor staan: Jong en oud(er) de gelegenheid bieden op een goede en verantwoorde wijze te sporten. Atletiek, de moeder aller sporten. Ik weet het, het is een cliché maar daarom niet minder waar. De Moeder aller Sporten.  In de discussies rondom de ontwikkeling van een indoortrainingsaccommodatie komt dit elke keer weer naar voren: Voor welke sport je ook kiest (we willen immers een multifunctioneel training centrum, we kunnen en willen het niet alleen), altijd komen elementen naar voren die in de atletiek voorop staan: kracht, snelheid, duur, techniek, concentratie, volhouden, tegenslag verwerken, afijn, vul maar in. Open deuren? Misschien wel, maar noem mij een sport waar lopen, springen en werpen niet in allerlei wisselende samenstellingen voorkomt….

Ben ik een atletiek liefhebber? Ja. Overdrijf ik dan een beetje. Ja. Maar zo aan het einde van het jaar (het is nu 27 december…) mag dat wel even. Vind ik.


Trainers coördinator

De voorgangers van Groningen Atletiek (ik noem ze even: Pegasus, Olympia, Nurmi, AVG, Brunhilde, ARGO77, GVAV Rap met al hun fusies en samenvoegingen) hebben het fenomeen trainers coördinator niet gekend. Het was een belangrijke beslissing: Een trainers coördinator bij GA!  En het is een goede beslissing geweest. Natuurlijk, je kunt niet verwachten dat binnen een jaar alles klopt. Niet alles kan tegelijk:  stapje voor stapje, prioriteiten stellen.  2018 was vooral het jaar waar veel aandacht voor de baanatletiek moest zijn. Het komende jaar zal ook de weg meer merken van de TC.  Wij zijn blij met Heidi!

 

TCB en Roden

Luc Veenstra en Ronald Derksema zijn:  Harco Kievit is nu ook TCB lid. Harko woont in Leek en is vanuit de afdeling Roden nu TCB lid. Al wat langer wilden we heel graag dat, naast de heel belangrijke plaats die Karin heeft in Roden (trainingen!) ook bestuurlijk een plek wordt ingenomen vanuit Roden. Dat is nu gelukt. Fijn! Welkom!

 

Aanmeldingsformulieren

Al heel lang is het mogelijk om, bij aanmelding als lid, aan te geven dat je zelf of als ouder wel iets wilt betekenen voor Groningen Atletiek. Bij voorbeeld vrijwilliger bij wedstrijden, steunende taak bij commissies, vul maar in. Tot hebben we daar (te) weinig mee gedaan. Daar gaan we verandering in brengen. Vanaf nu ondernemen we actie na een dergelijk melding. We kijken ook naar het archief. Misschien kunnen we nog iets bereiken. In elk geval heeft het 1 deelnemer aan de jury cursus opgeleverd. Het begin is er!

 

Cursus Reanimatie en AED gebruik

We gaan er van uit dat alle trainers van GA deze cursus gaan volgen, tenzij er een dwingende reden is om het niet te doen. Ook de kantine commissie leden krijgen de gelegenheid de cursus te volgen.  Als er vrijwilligers van GA zijn die ook belangstelling hebben, meld het bij het secretariaat

 

Kleedgelegenheid

Op 7 januari is het zover: De kleedkamers kunnen weer gebruikt worden. Na een lange periode van “behelpen”, dat wel. Maar het is de moeite waard geweest! 't Ziet er prima uit!  

 

Clubhuis en krachthonk

De elektriciteit voorziening van “ons vastgoed” wordt aanpast zodat het voldoet aan de huidige eisen. Bovendien krijgen een eigen Enexis aansluiting. Het komende jaar willen we ook stappen zetten om elektriciteit en gas verbruik te verminderen. Binnenkort starten we ook met het opknappen van de muren rondom de bar en met het plaatsen van een nieuw werkblad achter de bar.      

 

Werpersplateau

Het oefenwerpplateau is al enige tijd klaar. Nu het net ook weer opgehangen is, is ook de veiligheid weer gegarandeerd. Hopelijk komt er binnenkort enig (2e hands) kunstgras tot onze beschikking, Dan kunnen we het zandbed rond het plateau hiermee bedekken.

Namens het bestuur,
Bauke S. 


 
www.groningenatletiek.nl
In samenwerking met de RTC / GA meerkamp groep heeft de Dutch High Jump Foundation North Vrijdag 18 Okt  een testdag georganiseerd… Meer >
 

Ledenvergadering

03 oktober 2019
De ledenvergadering komt weer in de buurt. Deze zal zijn op 21 november om 20:30 (inloop vanaf 20:00). Zet het dus alvast in de agenda! Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
Voor de baanatleten stond september in het teken van competitiefinales. Wat hebben de teams het goed gedaan! De meiden A-junioren zijn… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
Het afgelopen weekend werd in Amstelveen de 20e editie van de Nationale Estafette Kampioenschappen gehouden, waar er zondag meerdere… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven