Verslag Nationale CD indoor (zondag)

25 januari 2019
Na de succesvolle eerste dag van de D-junioren was het op zondag de beurt aan de C-junioren om in Apeldoorn de strijd aan te gaan.

Als eerste van start gingen de JC1 op de 60mH.
Thijs liep hier een PR met 11,37. Ook Akaash liep hier een PR met 9.05. Hiermee plaatste hij zich als 2e voor de halve finales. In de halve finales plaatste Akaash zich ook nog eens voor de finale. Door het drukke programma met ook sprint en ver kwam hij hier niet meer aan de tijd van de series, maar met 9.20 is een hele mooie 5e plaats behaald.

Thijs en Akaash liepen even later ook de 60m sprint, samen met Djalil.
Thijs evenaarde hier zijn beste tijd en Akaash en Djalil liepen voor het eerst onder de 8 sec. Daarmee beide door naar de halve finale. In de halve finale ging het iets minder snel maar beiden plaatsten zich voor de finale! In de finale, aan het eind van de dag, persten ze nog een keer alle energie er uit en zijn op een 6e (Djalil) en 7e (Akaash) plaats geëindigd.

Zoals gezegd had Akaash het druk genoeg want tussen de sprints en hordes door heeft hij ook nog ver gesprongen. Met 5.13m werd de finale behaald. Daar ging het nog een klein beetje verder, 5.17m, goed voor een mooie 7e plaats.

Djalil plaatste zich met 9,46m voor de kogel finale, helaas lukte het hem niet om daar nog verder te stoten maar behaalde met 9,26m een keurige 10e plek.

Bij het hoogspringen ging Djalil voor het eerst over 1,65! Hiermee een hele mooie 6e plaats.

Als laatste van de C1 jongens kwam Wu Ping in actie op de 1500m. Hier verbeterde hij zijn persoonlijk record met 3 sec. Net niet genoeg voor het podium maar een zeer knappe 4e plaats!

Bij de meisjes C1 kwam Maud in actie op de horden en bij het kogelstoten.
Op de horden evenaarde ze haar beste tijd van 9,95sec.
Bij het kogelstoten haalde ze de finale, in de finale kwam ze met een afstand van 9.77m tot een prima 9e plaats.

Bij de 2e jaars meisjes begon Danique met het kogelstoten. Hier vloog de kogel naar een afstand van 9.17m, een heel mooi PR.

Op de 60m sprint kwam Danique samen met Esmee en Annabel (trainend bij de meerkamp groep) in actie.
Alle drie behaalden ze de halve finale. Annabel ook nog eens met een mooi pr van 8,12. In de halve finale kwam Danique tot 8.63sec, Annabel had een mindere start dan in de series en liep 8.30. Esmee behaalde een tijd van 8.20 en was als 2e van haar halve finale direct geplaatst voor de finale. De finale was helemaal aan het eind van de dag, met een tijd van 8,28 is Esmee hier 7e geworden.

Op de horden gingen Annabel en Brecht van start. Beiden plaatsen zich voor de halve finale. Brecht met 9,46 en Annabel met een dik PR van 9,09. In de halve finale lukte het beide atletes ook om de finale te bereiken. Annabel haalde nog een paar honderdsten van haar record af, 9,06. In de spannende finale liep Brecht met een PR van 9,41 naar een mooie 6e plaats. Annabel liep een fantastische race maar raakte op de laatste horde iets uit balans. Desondanks weer een tijd van 9,06 en een fantastische 4e plaats.

Op de 800m stond Tiba namens GA aan de start.
In een spannende wedstrijd die heel hard begon wist ze op het laatste stuk haar positie goed te verdedigen. Met een pr van 2,17,19 heeft Tiba het zilver gewonnen!!

In de verspring finale stonden ook twee atletes van Groningen Atletiek. Brecht (5,00m) en Esmee (5,20) behaalden in de voorronde allebei de directe kwalificatie.
In de spannende finale sprong Brecht naar een nieuw persoonlijk record van 5,15m! Goed voor een 4e plaats.
Bij Esmee ging het inspringen moeizaam en begon de wedstrijd met een foutsprong. De tweede poging ging echter fantastisch en hierbij kwam ze tot de ongelooflijke afstand van 5,74m!!! Dit is de 2e afstand aller tijden bij de MC indoor!

Desondanks was de winst verre van zeker want de nummer 2 kwam dicht bij (5,71, 3e at) maar uiteindelijk kon het goud omgehangen. Een unieke finale met zulke verre afstanden.

Alle atleten bedankt voor jullie inzet en gefeliciteerd met alle prestaties, persoonlijke records en (halve) finale plaatsen. Applaus voor het zilver van Tiba en een staande ovatie voor het goud en 2e allertijden van Esmee!