Nieuws

Een update vanuit het bestuur (nieuwsbrief februari 2019)

01 februari 2019

Lees hier een update vanuit het bestuur. Met daarin een terugblik op het jaar 2018 en de nieuwjaarsbijeenkomst. En verder de aankondiging van de volgende ledenvergadering op donderdag 18 april (noteren!), en vernieuwingen op en rondom de baan.


Nieuwjaarsbijeenkomst
Een goed bezochte en gezellige bijeenkomst. Natuurlijk, we hebben het over een club met een kleine duizend leden en een overvol clubhuis is dan zeker mogelijk, maar zij die er waren hebben het een leuke bijeenkomst gevonden. Ik heb namens het bestuur een (op verzoek!!) korte toespraak gehouden.  Ik vond het in elk geval belangrijk het verlies van Harry en Ella te memoreren. 

Ook heb ik nogmaals de dank uitgesproken voor alle vrijwilligers die het mogelijk maken een grote vereniging draaiende te houden.

 

Ik heb de vele prima prestatie van onze atleten in 2018 genoemd, maar het waren zoveel dat een opsomming geen recht zou doen aan de opdracht het kort te houden…. Nu, heel kort, van pupil tot masters, het aantal medailles bij NK outdoor: 17x goud, 11x zilver, 2x brons. Verder: Geweldige prestaties van de competitieploegen. Heel veel podiumplaatsen bij de weg. Toptijden op de baan. Groningen Atletiek doet mee, op de baan en op de weg!

  

Ledenvergadering

De ledenvergadering is op donderdag 18 april. Noteren! Martijn heeft te kennen gegeven te stoppen als secretaris van Groningen Atletiek.  Op 18 april moeten we dus een vervanger voor Martijn hebben gevonden. We zijn drukdoende en we denken dat het gaat lukken! Luc Veenstra is gestopt met zijn TCB-werkzaamheden. De TCB was en is nu nog meer onderbezet: Ronald Derksema en Harco Kievit willen heel graag 1 of 2 TCB leden begroeten. Wie?

Ten aanzien van het voorzitterschap van de vereniging zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen.

 

Kantine

Waarom heb ik nog steeds moeite met het begrip kantine? Voor mij is het nog altijd ons clubhuis…. Tsja…. Het zal met de jaren te maken hebben. Immers het eerste onderkomen van een atletiekvereniging in Groningen stond op de plaatst waar nu de units staan. Dat was echt een clubhuis, maar dan praten we wel over de zestiger jaren van de vorige eeuw…. Kantine dus. Het zal niemand zijn ontgaan dat er weer veel gaande is: Renovatie van de wanden rondom de keuken, nieuwe lampen.  Het wordt mooi! Dank aan Daan en zijn helpers!

 

Tribune en kleedkamers

Het is klaar! En na wat aanvangsproblemen met de douches en de verwarming lijkt nu alles opgelost (of wordt zeer binnenkort opgelost). We kunnen weer een tijd vooruit.

 

Baanverlichting   

Zoals bekend (denk ik) zitten er nu LED lampen in de masten (behalve de mast bij de werpers plateau, maar dat komt tzt) . Dit heeft te maken met duurzaamheid, dus energie besparing. Het is dat wat wrang te moeten constateren dat de verlichting nogal eens brandt terwijl er niemand op de baan is. Het zou een ieder die het licht aan en uit kan doen sieren hier beter om te denken….


 
www.groningenatletiek.nl
In samenwerking met de RTC / GA meerkamp groep heeft de Dutch High Jump Foundation North Vrijdag 18 Okt  een testdag georganiseerd… Meer >
 

Ledenvergadering

03 oktober 2019
De ledenvergadering komt weer in de buurt. Deze zal zijn op 21 november om 20:30 (inloop vanaf 20:00). Zet het dus alvast in de agenda! Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
Voor de baanatleten stond september in het teken van competitiefinales. Wat hebben de teams het goed gedaan! De meiden A-junioren zijn… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
Het afgelopen weekend werd in Amstelveen de 20e editie van de Nationale Estafette Kampioenschappen gehouden, waar er zondag meerdere… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven