Nieuws

2 x Zilver 2 x Brons NK Indoor Senioren

19 februari 2018

Dit weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen indoor voor de senioren. Jorinde van Klinken behaalde een erg knappe tweede plaats op het kogelstoten, waar ze tot 16,43 m kwam! Lieke Muller viel met 15,42 m helaas net buiten het podium op een vierde plaats. Charlene Okken (15,03 m) en Wendy Koolhaas (13,32 m) werden respectievelijk 5e en 8e. Als het een team klassement was geweest hadden we goud gewonnen!

Op de 3000m wist Elisa de Jong het zilver te bemachtigen in een tijd van 10:02,70! Daarmee zat ze 8 seconden achter de winnares, en 6 seconden voor de nummer drie, Vitalist Ellen Jansen.

Een bronzen plak was weggelegd voor Niek Blikslager op de 1500m. Na een langzame eerste 700m, en een zeer snelle laatste 800m kon Niek de nummer vier op de korte rechte stukken afhouden, en zo zijn derde plek verdedigen.

Suzanne Voorrips kon zich het brons toeeigenen op de 800m. Na een snelle race die van kop af aan werd gewonnen door Danaïd Prinsen moest Suzanne zich tevreden stellen met de derde plek en een tijd van 2:06,41.

Bij de 800m voor mannen werd de strijd om de bronzen plak beslist met een fotofinish in het nadeel van Groninger atleet Bram Buigel. Omdat Thijmen Kupers zijn titel niet kon verdedigen ivm een achillespees blessure, werd zijn titel overgenomen door Team 4 Mijl atleet Thomas van Laar. De tweede plaats was eveneens voor een Team 4 Mijl lid, Jaap Gerben Vellinga.

De 400m voor vrouwen werd gelopen door Henderyke Wonink en Suzanne Libbers. Met tijden van respectievelijk 57,58 en 58,25 wisten zij zich helaas niet te plaatsen voor een finale plaats de volgende dag. Zij eindigden op plek 10 en 15.

De 60m finale voor de mannen werd dit weekend beslist met een fotofinish. Drie atleten liepen een tijd van 6,70. Helaas was Giovanni Codrington niet een van deze atleten. Met een tijd van 6,76 belandde hij op een zure vierde plaats.

Leon Rikkers nam dit weekend deel aan het hoogspringen. Een hoogte van 1.96 bleek helaas te veel, dus hij eindigde als 15e met een hoogte van 1.91. Wilfred van Holst ging van start op de 3000m voor mannen, met een enorm sterk deelnemersveld. Nadat hij goed van start was gegaan bleek dat hij geen goede dag had, en stapte hij uit de race.