Nieuws

Succesvolle start 29ste editie Stadsparkloop zondag 17 november

19 november 2019
www.groningenatletiek.nl

Het is altijd even afwachten wie er aan de start verschijnen en met hoeveel. Maar liefst 136 lopers hadden er afgelopen zondag zin in. Blikken van herkenning en blikken van spanning. Ook al is de Stadsparkloop gekenmerkt door ontspanning, voor sommigen blijft het een dingetje zoals de vader die zoontje lief voorbij ziet snellen en dat eigenlijk niet hebben kan. Of de loopster die zich laat ontvallen dat ze voetstappen achter zich naderbij hoort komen en dat afstraft met een snellere loop.


Terwijl een lichte nevel neerslaat op het licht bevroren gras en de zon haar best doet om in ieder geval de bruggetjes ijsvrij te maken, ontvouwt zich een kleurrijk schouwspel van diverse soorten kleding, hippe runners en trappelende lopers die hun energie kwijt willen. Lopers in verschillende leeftijden, nieuwe deelnemers van verder weg en oude bekenden van dichtbij. De energie is voelbaar. Energie die losgelaten kan worden nadat, na enig zoekwerk, het startpistool is gevonden. 10.05 uur en lopen maar.

Het tempo zit er al goed in als de lopers in een lange sliert de atletiekbaan afvliegen en het Stadspark in. Een aantal lopers laat zich niet beïnvloeden en kiest een eigen tempo. Dat kan hier in het mooie Stadspark en dat is ook het bijzondere aan deze loop. Niets wat moet. Een enkel meisje is zichtbaar van streek. Een gezicht van…ik wil niet opgeven…Moeder houdt haar stevig omarmt. Zou het spanning kunnen zijn, moeder weet het niet. Samen wandelend en troostend op weg naar de finish.

Ergens anders op het parcours Anja Schaaphok die het hardlopen met haar 55ste heerlijk vindt. ‘Ik loop al veertien jaar, meestal twee keer per week. De ene keer gaat het wat beter als een andere keer. Vandaag is het geweldig. Ik loop niet alleen hoor, want mijn dochter loopt verder op.’ Ze lacht, groet en rent verder.

 

 

 

Even verder op de route loopt Franka Kootstra. ‘Ik loop iedere week. Het leuke aan deze loop is dat het zo lekker dichtbij is. Ik heb me op het allerlaatste moment aangemeld. ’ Franka gaat voor de zeven kilometer. ‘Zie wel wat het wordt daarna.‘ En weg is ze weer.

Een eekhoorn schiet met de snelheid van een Keniaanse hardloper over de weg de bosjes in. ‘Zag je dat’, zegt Bert Tent. ‘Doe deze loop al ongeveer vijftien tot twintig jaar. Vind het leuk van de kleine cadeautjes na afloop. Daarnaast vind ik het parcours prachtig en het weer kan vandaag niet beter.’ Bert groet en gaat verder terwijl de waterfles zijn lippen beroert.

Bij de tijdwaarneming is koffie en thee. Die wordt met graagte aangenomen door de dorstige lopers. En de hete thee is inderdaad heel bijzonder zoals Bauke Seldentuis al verteld had. De speakers on the job, maakten met hun commentaar het feestje compleet . En het mooie is ook jij kunt weer meedoen op 15 december, 19 januari en of 16 februari. Ga er voor. Met dank aan onze sponsor RunX voor de mooie prijsjes.

Op de foto Anja Schaaphok. De overige foto's zijn hier te vinden! 


 

Trainen in de vakantie

01 juli 2020
Dat elk nadeel zo zijn voordeel heb, laten we zien in de zomervakantie. Daar waar we meestal een zomerstop hebben voor de pupillen en… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Afscheid Karin

01 juli 2020
Na 22 jaar heeft Karin Besloten te stoppen met haar activiteiten voor de baanatletiek in Roden. Karin was trainer op de baan, maar niet… Meer >
 

Update Corona

01 juli 2020
Afgelopen periode hebben we op en rond de baan en weg laten zien dat we de coronamaatregelen goed kunnen opvolgen. De 1,5m afstand is… Meer >
 
De situatie rondom het Covid-19 virus ontwikkelt zich gunstig. De maatregelen worden beetje bij beetje afgebouwd. Inmiddels is bekend… Meer >
 
 
 
 
01-05-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven