Nieuws

Update corona crisis

01 april 2020

Groningen, 1 april 2020
 

Aan de leden van Groningen Atletiek,
 

Het zijn rare, ongekende tijden. De overheid heeft besloten de maatregelen die tot 6 april gelden te verlengen t/m dinsdag 28 april. De maatregelen zullen mogelijk daarna worden afgebouwd maar verlengen behoort ook tot de mogelijkheden.


In de eerste plaats: Laten we hopen dat we gezond blijven. En als we toch besmet raken: graag snel en rest loos genezen.


In de tweede plaats: De vereniging! Want het heeft nogal consequenties voor onze vereniging. We kunnen momenteel helemaal niets!


Natuurlijk blijven we positief denken, maar het zal jullie net zo vergaan als ons: Spannend! Spannend ten aanzien van de gezondheidszorg, maar ook spannend wat betreft de vereniging, nu en in de toekomst! Krijgen we een ledenverloop? Hopelijk niet! Zijn we solidair met elkaar? Ik ga ervan uit! Kunnen we alles wat we doen (en nog willen) wel waarmaken? Het zal moeilijk worden maar we doen ons best.


Wij zijn allemaal leden van de vereniging. Wij zijn lid in goede en in slechte tijden. Natuurlijk vinden wij, net zoals iedereen, het ongelooflijk vervelend dat we niet kunnen trainen, niet aan wedstrijden mee kunnen doen, geen wedstrijden kunnen organiseren, geen nevenactiviteiten hebben, geen bijeenkomsten en vergaderingen. Dit alles is er niet, helaas. Maar het moet, het is niet anders. Het is geweldig hoe de Nederlandse sporters, ook de top, en ook de internationale sport ermee omgaat: Gezondheid op plaats 1, dan een tijd niets en dan de sport.  Zo denken wij er ook over.


Lid zijn van een vereniging betekent natuurlijk dat je contributie betaalt. Dat geldt ook nu: In mei is de volgende incassoronde. Natuurlijk snappen we de reactie: We kunnen geen gebruik maken van hetgeen waarvoor we betalen. Helaas, volkomen juist. Toch willen we graag dat de contributie inning doorgaat, ook in slechte tijden. De kosten lopen ook door. Er zijn echter ook gebieden, waarop we veel inkomsten zullen mislopen.


In de najaars ledenvergadering zullen we deze besluitvorming bespreken en nagaan hoe we hier verder mee om moeten gaan.  


We zijn een vereniging. Een vereniging waar we trots op zijn. Laten we als leden van de vereniging samen door deze moeilijke tijd heen zien te komen.


Ik kan niet nalaten Ede Staal te citeren:

t Het nog nooit, nog nooit zo donker west,
of t wer altied wel weer licht...


En zo is het!


Namens het bestuur van Groningen Atletiek,

Bauke Seldentuis


 
www.groningenatletiek.nl
Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangekondigd zijn we met verschillende mensen binnen de vereniging afgelopen week druk bezig geweest om… Meer >
 
Helaas ontvingen wij vandaag een erg triest bericht. Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Corona update

09 mei 2020
Beste atleten,   Wat een fijn bericht kwam er afgelopen week uit de persconferentie! Vanaf 11 mei mogen alle buitensport… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Van de TCW

01 mei 2020
Afgelopen periode was voor de TCW, net zoals voor iedereen, een rare periode. Naast alle Corona-perikelen is Fokko Hindriks gestopt als… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven