Nieuws

Starten plusgroep

01 mei 2020

Afgelopen half jaar hebben we gewerkt aan het opzetten van een plus-programma voor D- en C-junioren. Door de Corona-situatie konden we helaas niet in maart starten. Nu de trainingen t/m 18 jaar weer worden hervat willen we ook een start maken met de plus-groep. De plus-groep sluit aan bij de visie van Groningen Atletiek dat we ruimte willen bieden aan talentherkenning en

-ontwikkeling, willen we een plusprogramma ontwikkelen voor D- en C-junioren. Naast de visie van Groningen Atletiek, waar deze vraag uit voort is gekomen, wordt deze vraag regelmatig gesteld door ouders van atleten die zich bovengemiddeld ontwikkelen. Binnen de basisgroepen is er niet of nauwelijks ruimte om deze atleten te trainen op een technisch uitdagend niveau. Dit komt door de grote groepen en de essentie van de trainingsinhoud, gericht op de brede ontwikkeling en de basistechniek. Er zijn atleten die naast de basistrainingen van Groningen Atletiek extra trainingen volgen, b.v. bij een regiotraining van het RTC of bij een fysiotherapeut. De atleten kunnen op deze jonge leeftijd dit nog niet zelf goed monitoren.

 

Om te zorgen voor een goede balans in de verschillende trainingen voor optimale trainingsomstandigheden en het voorkomen van overbelasting is er de wens om één trainer verantwoordelijk te maken voor deze groep atleten.


De plusgroep zal bestaan uit maximaal 12 atleten die 1x per week een extra training krijgen aangeboden. Deze training vervangt niet de reguliere trainingen, het is een technische uitbreiding. Matthijs Stuifzand zal deze training gaan geven. Naast de extra training zal Matthijs als trainer het totale trainingsprogramma van de atleten afstemmen.

 

Voor welke atleten is dit bedoeld?

Allereerst zijn dit atleten die vanuit plezier trainen. Plezier is een primaire voorwaarde om te komen tot trainen. Atleten moeten kunnen reflecteren/evalueren op hun prestaties en ontwikkelingen. Het extra trainen moet passen in het leven van de atleet. Er moet een noodzaak aanwezig zijn tot de extra training. Dat wil zeggen binnen de reguliere trainingen is er te weinig technische uitdaging. Of er sprake van een voorsprong in ontwikkeling waardoor er andere trainingsvormen nodig zijn om blessures te voorkomen. Prestaties zijn een resultaat van de ontwikkeling en technische mogelijkheden. Ze kunnen ondersteunend zijn bij de toelating tot de plusgroep.

 

We vragen voor deze plus-groep een extra contributie van €250,- per jaar.

 

Hoe werkt de toelatingsprocedure?

Matthijs en de CD-trainers hebben een aantal atleten op het oog die in aanmerking komen voor de plusgroep. Deze atleten zullen komende weken worden benaderd voor een proefperiode van 4 weken. Na die 4 weken vindt er een evaluatie met trainer, atleet en ouders plaats. Op basis van deze evaluatie wordt besloten of er al dan niet verder getraind kan worden in de plusgroep.

Wanneer u zelf denkt dat de plusgroep een goede en nodige aanvulling kan zijn voor uw kind kunt u contact opnemen met Matthijs of met Heidi. In overleg kan er dan een proefplaatsing van 4 weken plaats vinden waarna er een evaluatie plaats vindt.

 

Wanneer is de plustraining?

Op dit moment is de plustraining op de vrijdagavond gepland. Van 18.00 19.30. Dit kan wijzigen wanneer er weer aan wedstrijden meegedaan mag worden. De eerste training zal op 15 mei zijn.

De reguliere vrijdagavond trainingen (MILA Robin & Sprint/explosief Henk-Jan) blijven bestaan.

 

Contact:

Matthijs Stuifzand; matthijs_stuifzand@hotmail.com

Heidi Wiechers-Harmsen; halloheidi1979@gmail.com


 
www.groningenatletiek.nl
Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangekondigd zijn we met verschillende mensen binnen de vereniging afgelopen week druk bezig geweest om… Meer >
 
Helaas ontvingen wij vandaag een erg triest bericht. Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Corona update

09 mei 2020
Beste atleten,   Wat een fijn bericht kwam er afgelopen week uit de persconferentie! Vanaf 11 mei mogen alle buitensport… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Van de TCW

01 mei 2020
Afgelopen periode was voor de TCW, net zoals voor iedereen, een rare periode. Naast alle Corona-perikelen is Fokko Hindriks gestopt als… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven