Nieuws

Corona update

09 mei 2020
www.groningenatletiek.nl

Beste atleten,
 

Wat een fijn bericht kwam er afgelopen week uit de persconferentie! Vanaf 11 mei mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Ondanks dat we al bezig waren met scenario’s voor het opschalen overviel het bericht over de snelle hervatting van alle activiteiten toch nog.
 

Aangezien iedereen staat te springen om weer te beginnen willen we dit als vereniging zo snel mogelijk realiseren. Zowel voor de baanatletiek als de wegatletiek vraagt dit de nodige afstemming en organisatie. Dit kan betekenen dat vanaf 11 mei nog niet alle activiteiten weer starten. Activiteiten die wel starten zullen er anders uit zien.


Hardlopen op 1,5m vraagt een andere organisatie om dit veilig te kunnen doen. Vanwege de grote hoeveelheid reguliere gebruikers op de baan zullen trainingstijden misschien wel afwijken. Daarnaast heeft elke groep een beperkte ruimte op de baan.


De TCW is voor de wegatletiek in overleg met de trainers op welke manier er weer trainingen gegeven kunnen worden. Dit vraagt van trainers de nodige creativiteit. Daarnaast wordt er gewerkt aan een systeem om trainingsactiviteiten aan te maken, zodat atleten hierop kunnen inschrijven. We gaan werken met een maximaal aantal atleten per training. Dit vraagt flexibiliteit van atleten en trainers, misschien dat je een keer bij een andere trainer of groep gaat lopen.


Voor de baantrainingen geldt dat er een conceptschema is gemaakt voor alle gebruikers (Groningen Atletiek en alle andere verenigingen).  Wanneer elke partij hierop heeft gereageerd (deadline zondagochtend) wordt duidelijk welke activiteiten vanaf maandag weer kunnen starten, of waar we nog een puzzelstukje moeten leggen.


Voor alle trainingen (baan en weg) geldt dat er gewerkt wordt met aanmeldingen. Wanneer je je niet hebt aangemeld ben je niet welkom op de training. Alleen zo kunnen we als trainers en bestuur verantwoordelijkheid dragen voor het goed opvolgen van de voorzorgsmaatregelen.


In deze nieuwe situatie zullen we met elkaar moeten ontdekken wat kan. Er zullen ongetwijfeld aanpassingen worden gedaan aan het plan wat we bedenken.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we weer gaan genieten van onze mooie sport. We rekenen op ieders medewerking. Afgelopen week hebben we bij de jeugdleden al veel vreugde gezien. Dat gunnen we iedereen.

 

Mochten er vragen zijn dan kunnen deze worden gesteld aan de Corona-coördinator
Heidi Wiechers-Harmsen 


 
www.groningenatletiek.nl
Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangekondigd zijn we met verschillende mensen binnen de vereniging afgelopen week druk bezig geweest om… Meer >
 
Helaas ontvingen wij vandaag een erg triest bericht. Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Van de TCW

01 mei 2020
Afgelopen periode was voor de TCW, net zoals voor iedereen, een rare periode. Naast alle Corona-perikelen is Fokko Hindriks gestopt als… Meer >
 

Starten plusgroep

01 mei 2020
Afgelopen half jaar hebben we gewerkt aan het opzetten van een plus-programma voor D- en C-junioren. Door de Corona-situatie konden we… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven