Nieuws

Hervatten wegatletiek trainingen

18 mei 2020
www.groningenatletiek.nl

Zoals in eerdere nieuwsbrieven aangekondigd zijn we met verschillende mensen binnen de vereniging afgelopen week druk bezig geweest om ook voor de wegatletiek de trainingen weer te kunnen hervatten. In deze extra nieuwsbrief kan je als wegatleten lezen op welke wijze we de trainingen weer gaan oppakken én wat je zelf moet doen.
 

Hoe willen we in de 1,5m samenleving de wegatletiek vorm geven?

Niet iedereen zal weer in groepsverband willen trainen of training geven. De keuze om weer training te gaan geven is een persoonlijke afweging die trainers maken o.b.v. hun eigen omgeving en mogelijke risicofactoren. Deze afweging geldt uiteraard ook voor atleten; het is ieders persoonlijke keus om de trainingen te hervatten..

 

De trainers die weer training willen geven wordt gevraagd om op verschillende momenten een training aan te bieden en hierbij een “eigen” verzamelplaats aan te geven. Logischerwijs zullen atleten uit bestaande groepen bij hun “eigen” trainer en mede-atleten willen trainen. Mocht je als atleet bij een andere groep willen trainen dan kan dit. Vraag via je trainer hoe je je kunt aanmelden voor de andere groep.

 

Om een training te kunnen geven op 1,5m afstand van elkaar zullen de groepen een maximale grote van 10 atleten hebben. Voor deze groepsgrootte is gekozen op advies van de atletiekunie. Eind mei zal  met de trainers worden geëvalueerd of de groepen vergroot kunnen worden naar 15 atleten.

 

In de media doen verschillende verhalen de ronde over het afstand houden. Dit zou bij hardlopen meer dan 1,5m moeten zijn, zelfs 10m. Door de medische commissie is hier onderzoek naar gedaan: Er heeft weliswaar een serieus wetenschappelijk onderzoek plaatsgevonden, waaruit blijkt dat in een onderzoeksomgeving op 10m afstand nog virusdeeltjes aanwezig kunnen zijn, maar het risico op besmetting is daarbij dermate klein dat in de open lucht volstaan kan worden met een minimale onderlinge afstand van 1,5m. Het advies voor de wegtrainingen is dan ook dat een onderlinge afstand van 1,5m aangehouden moet worden. Hiermee volgen we de richtlijn vanuit de atletiekunie op.

 

Om te kunnen voldoen aan alle voorzorgsmaatregelen hebben we een aantal regels vastgelegd.

 

Organisatorische regels:

 • Trainingen worden wekelijks gemeld bij de trainerscoördinator.
 • We werken met een maximale groepsgrootte van 10 atleten.
 • Atleten schrijven zich voor de training in, dit gebeurt via een appgroep per trainer. Inschrijven is nodig om aan de eisen voor maximale groepsgrootte te kunnen voldoen en voor eventueel contactonderzoek.
 • Kom zoveel mogelijk op de fiets (als dit kan)
 • De kantine, het krachthonk, kleedkamers en de units blijven gesloten.
 • Voor hoge nood zijn de toiletten bij de kantine en het krachthonk open. (wanneer er in de buurt van de baan getraind wordt mag hier gebruik van gemaakt worden, na desinfectie van de handen). Was na toiletgebruik je handen!
 • Voorlopig blijft de baan gesloten voor wegatleten, deze trainingen kunnen op een andere locatie plaats vinden. Wanneer er ruimte is zal gekeken worden welke baantrainingen kunnen plaatsvinden voor de wegatleten.
 • Alleen trainers mogen in het materiaalhok. Het materiaal wordt gereinigd bij terugleggen. (schoonmaakspray en papieren doeken in materiaalhok).

 

 

Algemene voorzorgsmaatregelen:

 • Iedereen blijft thuis wanneer hij/zij klachten heeft.
 • Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
 • Voordat je van huis gaat zorg je dat:
  • Je naar de WC bent geweest
  • Je handen gewassen zijn
  • Je trainingskleding aan hebt (kleedkamers & douches zijn gesloten)
  • Je een eigen (herkenbare) drinkfles bij je hebt.
  • Je zo min mogelijk spullen bij je hebt.

Evaluatie:

Wanneer we weer opstarten zal er na de eerste week een korte evaluatie aan de trainers worden gemaild. Omdat we met een unieke nieuwe situatie te maken hebben zullen we met elkaar moeten kijken wat kan (en wat misschien ook niet). We zullen de evaluatie in de 1e maand wekelijks herhalen, daarna kijken we welke frequentie nodig is. Mocht je als atleet opmerkingen of aanvulling hebben dan kan dit worden gemaild aan: halloheidi1979@gmail.com (Heidi Wiechers-Harmsen, trainers/corona- coördinator)

 

Niet-leden:

Door de minister en de sportbonden is er een oproep gedaan om ook activiteiten aan te bieden aan niet-leden. Wanneer de wegatletiek weer draait willen we kijken op welke wijze we dit voor de wegatletiek kunnen organiseren. Wanneer hier ideeën over zijn dan horen we dat graag.

 

Tot slot.

Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we dat gezamenlijke trainingen mogelijk blijven. Toezichthouders van de gemeente zullen komen controleren. We rekenen op iedereen!


  
Helaas ontvingen wij vandaag een erg triest bericht. Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Corona update

09 mei 2020
Beste atleten,   Wat een fijn bericht kwam er afgelopen week uit de persconferentie! Vanaf 11 mei mogen alle buitensport… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl

Van de TCW

01 mei 2020
Afgelopen periode was voor de TCW, net zoals voor iedereen, een rare periode. Naast alle Corona-perikelen is Fokko Hindriks gestopt als… Meer >
 

Starten plusgroep

01 mei 2020
Afgelopen half jaar hebben we gewerkt aan het opzetten van een plus-programma voor D- en C-junioren. Door de Corona-situatie konden we… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven