Nieuws

Optimalisering Atletiek Accommodatie Stadspark

12 april 2018

Hierbij willen we de leden van Groningen Atletiek informeren over de voortgang van de werkgroep “Optimalisering Atletiek Accommodatie Stadspark”.

 

Na inventarisatie binnen de vereniging over de staat van de (tribune)kleedkamers, het clubhuis met kantine, krachthonk, keuken en medische ruimte én de opslagruimten voor materialen én de vergaderunits, zijn we tot de conclusie gekomen dat de atletiekaccommodatie feitelijk schreeuwt om vernieuwing.

Groningen Atletiek loopt ook tegen de grenzen aan van het aantal atleten die zij een kwalitatief goed trainings- en wedstrijdaanbod kan doen. Behalve voldoende en goed opgeleide trainers en onderlinge afstemming moet je ook kijken naar het totaal van de accommodatie. Met de aanstelling van een betaalde trainerscoördinator heeft Groningen Atletiek een goede stap gezet richting professionalisering op dát gebied. Zo’n stap is ook voor de gebouwen hard nodig vinden wij.

 

Voor het opknappen / renoveren van de bestaande gebouwen, vergaderunits en opslagruimten is veel geld nodig en dat zal in onze ogen geen echte duurzame kwaliteitsslag worden.

Daarnaast is er in de noordelijke provincies geen indooratletiekcentrum waar je alle onderdelen kunt trainen op wedstrijdniveau.

Met bovenstaande gegevens zijn we aan de slag gegaan.
 

De Atletiekunie ondersteunt verenigingen met een project dat More Indoor heet. Wij hebben van de Atletiekunie daar meer informatie over gekregen en zijn tot de conclusie gekomen dat bij realisatie van een indooraccommodatie Groningen Atletiek die gewenste kwaliteitsslag zal maken én meer fysieke ruimte krijgt om te trainen. Hiermee zullen atleten op een hoger plan gebracht worden ofwel er ontstaat letterlijk meer ruimte voor talentontwikkeling.

De belangrijke vraag “wat kost dat dan wel niet?”, hebben we nog niet onderzocht.

 

Wel hebben wij een breed onderbouwde visie geformuleerd en daarin gesteld wat wij willen, een indoorhal direct bij de atletiekbaan, MITS ofwel Multifunctionele Indoor Trainingscentrum Stadspark

Bij realisering daarvan worden clubhuis én het kogelslingerveld opgeofferd. In onze visie moet het clubhuis en alle andere functies in het nieuw te bouwen gebouw komen.

Voor het kogelslingeren hebben wij de suggestie gedaan het grasveld noordwestelijk van de units te gebruiken.

Groningen Atletiek is al langere tijd in gesprek met de Stichting Topsport NOORD. Zij onderschrijven onze visie en zien het als een goede basis om samen naar de gemeente te gaan. Zij maken de betrokkenheid van andere partijen duidelijk wat een bredere basis moet worden ter realisering van de hal.

Topsport NOORD heeft contact met nagenoeg alle sporten in de noordelijke provincies en zij maakt zich hard om goede faciliteiten voor talenten te realiseren.

Zie verder haar website www.topsportnoord.nl. In een nieuwe te bouwen hal moeten Groningen Atletiek en andere sporten elkaar kunnen en willen vinden zo is onze verwachting.

Of dit lukt? We zullen zien en blijven jullie op de hoogte houden.

 

Namens de werkgroep OAAS, Bert Eillert 
www.groningenatletiek.nl
Ondanks alle nare berichten tikt de tijd gestadig door. Hoe onwerkelijk misschien maar je kunt je vanaf 10 april weer aanmelden voor de… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
De atleet van de maand maart is Jacelyn Gruppen om haar prestatie bij de CityPierCity loop. 
 
Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de… Meer >
 

Update corona crisis

01 april 2020
Groningen, 1 april 2020   Aan de leden van Groningen Atletiek,   Het zijn rare, ongekende tijden. De overheid heeft… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven