Nieuws

Nieuws van de pupillen

01 juni 2018

Pupillennieuws

 

Het buitenseizoen is in volle gang. Na een succesvolle pupillen-trainings-wedstrijd op 9 april, zijn momenteel de medaillewedstrijden begonnen. Zaterdag 25 mei was de 2de wedstrijd in Groningen. Wat hadden een prachtige dag. Volop zon en maar liefst 260 deelnemers, waarvan meer dan 100 van Groningen Atletiek. Met hulp van vele ouders en andere vrijwilligers was het een hele geslaagde dag voor onze pupillen.

 

Zoals jullie weten hebben de trainers een PR competitie opgezet dit jaar. De stand is weer bijgewerkt en te vinden op de website van Groningen Atletiek en op het prikbord in het clubhuis.

 

Instroomgroep & Sporthopper

 

In maart is er een groep van 40 pupillen gestart met 4 proeftrainingen in Groningen. Na de meivakantie is meer dan de helft daarvan lid geworden en ingestroomd in de reguliere groepen. We zijn blij met hun komst en wensen hun een sportieve tijd toe.

Inmiddels is er een nieuwe groep van 17 mini pupillen als onderdeel van de “Sporthopper” begonnen om kennis te maken met onze sport.

En ook staan er alweer meer dan 25 pupillen op de wachtlijst voor het volgen van een aantal proeftrainingen. We weten nog niet wanneer die kunnen starten, want……

 

Organisatie & trainers

 

Door blessures, stages, en afstuderen, is het soms lastig om de bezetting van de trainingen rond te krijgen. Met onze enthousiaste trainersgroep, samen met hulp van enkele ouders, lukt het nog steeds om het schema rond te krijgen, echter na de zomer gaan een paar trainers ons verlaten en zijn er dus enkele nieuwe trainers nodig om de groepen te kunnen begeleiden. Weet je iemand die ons zou kunnen versterken? Laat het weten aan Heidi.

 

Daarnaast willen Karin en Rix vóór de zomer het stokje overdragen aan een enthousiast team dat de taken omtrent de algemene pupillencoördinatie kan overnemen. In samenwerking met Heidi (trainerscoördinator) en een aantal andere ouders zijn veel taken goed te verdelen en is het goed als een “duo-job” aan te pakken. Spreek ons even aan tijdens de trainingen, dan kunnen we een nadere toelichting geven en jullie enthousiast maken voor deze leuke klus.

 

We hebben van de meivakantie gebruik gemaakt om met de trainers een workshop over het trainen van balans te houden. Onder leiding van Steven Gerrits hebben een aantal trainers van verschillende pupillengroepen de workshop bijgewoond. Het was een zeer inspirerende avond met genoeg ideeën om in de training te verwerken.

 

Pinksterkamp

 

Het begint inmiddels een mooie traditie te worden. Met Pinksteren is het derde pupillen kamp gehouden, net als vorig jaar rondom onze eigen baan en clubhuis. Met meer dan 50 kinderen, vele activiteiten, prachtig weer en een heerlijke barbecue was het weer een groot succes.

 

Veel dank voor de clubhuis-commissie voor hun ondersteuning van dit weekend!

 

De pupillen in Roden zijn al eerder in april op kamp geweest. 
www.groningenatletiek.nl
Ondanks alle nare berichten tikt de tijd gestadig door. Hoe onwerkelijk misschien maar je kunt je vanaf 10 april weer aanmelden voor de… Meer >
 
www.groningenatletiek.nl
De atleet van de maand maart is Jacelyn Gruppen om haar prestatie bij de CityPierCity loop. 
 
Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de… Meer >
 

Update corona crisis

01 april 2020
Groningen, 1 april 2020   Aan de leden van Groningen Atletiek,   Het zijn rare, ongekende tijden. De overheid heeft… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-08-2019 Meer >
 
 
22-07-2019 Meer >
 
21-07-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
25-06-2019 Meer >
 
 
 
 
01-06-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
09-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-12-2018 Meer >
 
 
 
 
30-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-08-2018 Meer >
 
 
23-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-03-2018 Meer >
 
 
 
 
14-03-2018 Meer >
 
 
12-03-2018 Meer >
 
20-02-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven