Wedstrijden

Elk jaar organiseert Groningen Atletiek een aantal baanwedstrijden: trainingswedstrijden voor de jeugd, medaille- of competitie wedstrijden, de Martinibokaal en de clubkampioenschappen.

De baankalender van 2019 volgt zo snel mogelijk!

Pupillen
Bij de pupillen worden wedstrijden tegenwoordig vaak volgens de Athletics Champs methode gehouden: leuke en leerzame wedstrijden met de nadruk op de ontwikkeling van het kind. Lees hier meer over wedstrijden voor pupillen en de Athletics Champs methode.

Competitie
Vanaf de junioren worden competitie wedstrijden gehouden, ingedeeld op leeftijdscategorieën. Bij competitiewedstrijden strijden atletiekverenigingen tegen elkaar om wie de beste ploeg heeft. Elke wedstrijd wordt er een selectie gemaakt van onderdelen waar atleten met hun prestatie punten kunnen verdienen voor hun vereniging.

Bij de junioren en masters zijn er eerst voorrondes, en vervolgens gaan de beste 12 ploegen door naar een landelijke finale. De senioren competitie wordt gehouden in verschillende divisies, vergelijkbaar met het voetbal.

Lees meer over competitiewedstrijden op de website van de Atletiekunie

Atletiek.nu
De meeste wedstrijden regelen hun inschrijving via atletiek.nu. Voor hulp met inschrijven via atletiek.nu kun je deze pagina bekijken.
Terug naar boven